Одеська область: волонтер фонду «Аджалик» закликав витрачати гроші не на гучні святкування, а на ЗСУ

Волонтер фонду «Аджалик» Станіслав Ткачук закликав українців відмовитися від новорічних корпоративів, гучних святкувань, а витрачати гроші на підтримку ЗСУ. Він наголосив, що приводу для святкувань зараз немає, а головним святом для кожного має стати Перемога України над окупантами.

«В країні триває війна. Вже не один рік. Майже 10. 2 роки повномасштабне вторгнення. Гинуть захисники, мирне населення. Заради чого це все?

Донати надходять надто повільно. Нас хочуть знищити всіх до одного. Але, наш народ не змінюється. Новорічні корпоративи відбуваються повним ходом. Зібрати кошти на дрони, авто, тепловізори ми не можемо. А відпочити на західній Україні чи в якомусь клубі, то залюбки. Авжеж, це важливіше за життя захисників. За життя і домівки тих, хто постраждав від окупантів. Звісно більшості байдуже, війна їх не торкнулась. А ви пройдіть алеями Слави Полеглих захисників і подивіться, як діти не дочекаються тата чи матір, батьки дітей. Не соромно?», - пише волонтер Станіслав Ткачук на власній сторінці у соцмережі Фейсбук.

Він наголосив, що приводом відмовитися від святкувань мали б наслідки ворожого обстрілу Одеси, але цього не сталося.
«В черговий раз росія атакувала наші міста і села. Багатьох людей залишили без домівок, деякі назавжди залишили цей світ. Інші в лікарні. А у нас корпоративи новорічні. Скільки зараз коштує місце в ресторані 500-1000 грн? А не думали задонатити ці кошти? Може саме ваша допомога врятувала б чиєсь життя.
Чи все ж таки Ви хочете ялинку на сльозах хочете? Коли щодня синів ховають мами. Діти батьків цілують на хрестах. Їх тисячі лежать під прапорами. Свято, розваги, зараз їм не час. Зараз час зібратися і допомагати разом.
Звісно кожному з вас треба викласти в tiktok, Facebook, Instagram, фото з друзями з банкету. А якщо зробити подарунок на Новий рік, військовим. Купити дрони?
Хочете селфі, фото з корпоративу, банкету на загальний план? Давайте зробимо це разом, але з захисниками на передових. Ось це було б найкращою допомогою. Привезіть їм щось потрібне, корисне.
Більшість з вас живе сьогоденням, але нажаль захисники не вічні, як і ми з вами. І завтра саме ви будете на їхньому місці. І Саме ви будете благати про машину, турнікети, дрони.
Чому ви думаєте лише про себе?
Знаєте, фото зі зборами, набирає чомусь лайків меньше ніж фото з корпоративами. А чому? Таке відчуття, що ви ігноруєте допомогу ЗСУ».

Станіслав Ткачук наголосив, що йому гидко дивитися на те, що старі люди віддають останнє, а молодь відривається, як наче вже реальністю стала Перемога.
«Вона настане рано чи пізно. Але що кожен з Вас скаже своїм дітям, онукам. Що замість допомоги Ви тусили в клубах і кабаках?
Поки війна не закінчиться я, Charitable Fund Adjalyk (голова організації Сергій Кривенко), волонтери фонду будемо стояти поруч із захисниками і тими хто готовий допомагати, а не відпочивати. Відпочинок буде потім. Зараз лише допомога фронту.
Сьогодні знову поставлю скриньку в магазині «Маруся» у Березівці, для збору на допомогу ЗСУ. Хто буде мати бажання і не може скинути на карти, прошу приносити до скрині. Потім, як завжди, зробимо звіти», - пише волонтер фонду «Аджалик».

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews