В Одесі провели масову здачу крові у вишиванках

16 травня 2024 року до Всесвітнього дня вишиванки в рамках проєкту «Донор Одеса» було проведено святкову акцію з колективної здачі донорської крові. Захід проведено в межах загальноміського проєкту «Тижні Добрих Справ — 2024».

Цього дня до міського відділення переливання крові прийшли 25 донорів у вишиванках, до акції також долучилися представники Південного регіонального управління Держприкордонслужби України. Вишиванки надягли й медичні працівники відділення.

Для учасників акції відомий одеський фотограф Борис Бухман провів професійний фотосет. Також донори отримали в подарунок патріотичні браслети з камінцем у вигляді краплини дорогоцінної крові і смаколики. Та головне — це врятовані життя, адже, як зазначають медики, одна донація крові може врятувати трьох людей.

Акція до Дня вишиванки стала чудовою можливістю ще раз сказати слова вдячності донорам та привернути увагу суспільства до актуальності донорства крові. Адже через повномасштабну війну потреба в переливанні крові значно зросла та залишається стабільно високою. Тож здача крові — це життєво важливий вид волонтерства, який дозволяє проявити патріотизм у реальних справах та потужно підтримати Україну на шляху до Перемоги.

Сьогодні проєкт «Донор Одеса» за підтримки Одеської міської ради ефективно працює як над організацією здачі крові наявними донорами, так і щодо залучення нових донорів. Загалом за понад два роки роботи проєкту здійснено близько 8000 донацій крові. Це тисячі врятованих життів.

image description image description image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews