Екзарх УГКЦ в Одесі передав Митрополиту Агафангелу пожертву на відродження Спасо-Преображенського собору УПЦ

Митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел знову відвідав Спасо-Преображенський кафедральний собор м. Одеси, який 23 липня постраждав від влучання російської ракети.

Владика помолився перед Касперівським образом Божої Матері, поспілкувався з духовенством та парафіянами, які зараз працюють, розбираючи завали.

Як пише прес-служба Одеської єпархії УПЦ, цілий світ відгукнувся на велику трагедію Спасо-Преображенського собору м. Одеси.

На ім'я митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела надходять численні звернення зі словами підтримки від голів Церков і конфесій, відомих громадських і політичних діячів, православних ієрархів.

«І в цьому наша єдність: це трагедія не тільки Одеського, Всеукраїнського масштабу - це трагедія світового виміру.

Бомбардування військами рф Спасо-Преображенського собору здійняло хвилю величезного обурення усього цивілізованого світу і тим самим згуртувало навколо Одеси увесь світ.

Надійшло звернення Екзарха Української Греко-Католицької церкви в Одеському екзархаті, єпископа Михаїла (Бубнія), який передав митрополиту Агафангелу письмово щирі слова співчуття від громади греко-католиків Одещини та пожертву на відновлення Спасо-Преображенського собору.

В цьому зверненні повідомляється, що «ніхто не може залишитися осторонь такої великої біди, тим самим ми висловлюємо свої щирі співчуття митрополиту Агафангелу і всьому духовенству і вірним УПЦ. Також у зверненні зазначається, що «знаком любові і співчуття є долучення до відбудови знищеного кафедрального собору Української Православної Церкви людей усього світу», - йдеться у повідомленні.

В Одеській єпархії УПЦ вірять, що тільки спільними зусиллями ми відбудуємо історичну пам‘ятку світового значення та передамо нащадкам у відновленому стані.

Єпархія щиросердечно дякує всім, хто у цю тяжку годину прийшов на допомогу: розбирати завали, прибирати територію, поставити свічку, помолився про відновлення головної Святині м. Одеси та Перемогу

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews