В Одесі розповіли, що необхідно для відродження зруйнованого Спасо-Преображенського собору

Відновлення Спасо-Преображенського Собору після влучання російської ракети, - це велика робота, що вимагає великої підготовки та достатніх фінансових засобів, - вважає депутат Одеської міської Ради Василь Ієремія.

На його думку, для початку потрібно обстежити будівлю Собору та встановити чи не постраждали основні конструкції, а якщо постраждали, то наскільки. Одночасно розробити проект консервації та реалізувати його.

Після нового проекту відновлення з урахуванням виявлених пошкоджень (це роки мінімум ), а потім коштовні роботи з відновлення», - пише депутат у відповідь на коментарі читачів на власній публічній сторінці.

Одесити заслідчили, що добре пам»ятають наскільки багато зробив Василь Ієремія для того, аби друге відродження Спасо-Преображенського собору стало реальністю. Він очолював Фонд відродження та об»єднав навколо ідеї відродження зруйнованого більшовиками собору всіх небайдужих одеситів.

Після влучання ракети росіян у Спасо-Преображенський Собор депутат Василь Ієремія одним з перших відвідав місце трагедії. Руйнування святині стало для нього причиною для нестерпного болю.

Нагадаємо, що тисячі одеситів 23 липня взяли участь у прибиранні території навколо зруйнованого Собору та у його приміщенні. Техніка вивезла купу розбитого скла та багато будівельного сміття, яке фактично завалило приміщення святині після потужного вибуху у вівтарній частині.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews