Ігуменя жіночого монастиря УПЦ: Ідея нового відродження Спасо-Преображенського собору згуртувала одеситів

Під час відвідин Спасо-Преображенського собору разом з Митрополитом Одеським та Ізмаїльським, Владикою Агафангелом, наслідки влучання ворожої ракети у вівтар святині побачила і настоятелька Одеського Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря.

Одразу після цього вона записала вражаючого змісту звернення.

Святе Письмо говорить: «По плодах їх пізнаєте їх». Ось ми побачили плоди «русского мира». Тут, в серці Одеси, вщент знищено наш Собор, нашу святиню всесвітнього значення. Це говорить про те, що ці люди не мають християнської совісті. Вони не мають віри.

Ми бачимо ці плоди. Вони страшні. Боже, зупини їх, - закликала у своєму відкритому зверненні ігуменя Одеського Свято-Архангелох-Михайлівського жіночого монастиря Української Православної Церкви.

«А нам дай сили відродити нашу святиню, щоби вона була ще величнішою, бо вона символізує наш незламний український дух».

Матушка Серафима нагадала, що з благословення Високопреосвященнійшого Митрополита Агафангела написала та видала книгу про Спасо-Преображенський Собор в Одесі.

«У цій праці йдеться про те, як Собор народжувався, як він розквітав разом з Одесою, як тісно він був пов»язаний з історією нашого міста. Але, там були і сумні сторінки, як знищили цей Собор варвари більшовики.

Ніхто не думав, що ми доживемо до тих часів, коли новітні нео-більшовики, новітні нелюди знову повторили вчинок більшовиків. Вони підірвали цей Собор.

Нас цим не злякати. Одесити ще більше згуртувалися навколо Висопреосвященнійшого Митрополита Агафангела. Дуже багато людей хочуть допомогти, перерахувати гроші, зробити все задля того щоби їхнє серце, цей Собор, знову забилося в грудях нашої чудової Одеси».

Ігуменя жіночої обителі УПЦ підкреслила, що одесити пережили дуже драматичні хвилини. «Ми перебуваємо у постійній небезпеці. Ми постійно ховаємо наших дітей і близьких. Нам дуже страшно. Але, ми не боїмося.

Але, ми знаємо, що Собор воскресне, воскресне Україна. Ми обов»язково переможемо і знову на нашій землі запанують мир, злагода, любов».

Матушка Серафима наголосила, що ті, хто зруйнував Спасо-Преображенський Собор, скоїв цей страшний злочин, будуть покарані Богом. «Це невідворотньо».

Ігуменя, під час виступу, не змогла стримати сліз. Їй боляче від того, що нині відбувається в Одесі.

Як ми вже повідомляли, у Спасо-Преображенському Соборі побував Митрополит Одеський та Ізмаїльський. Цій події присвячено фоторепортаж, який оприлюднено на офіційній сторінці ігумені Одеського Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря.

 

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews