Житель Одеської області влаштував колишній дружині нестерпне життя

Чоловік не змирився з розлученням і систематично чинив психологічне насильство над колишньою дружиною. Правоохоронці повідомили йому про підозру за статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

Житель Шабівської територіальної громади не раз потрапляв у поле зору правоохоронців за домашнє насильство над колишньою дружиною, з якою перебував у шлюбі 12 років. Так, після розлучення чоловік жінку переслідував, влаштовував сварки, виражався грубою нецензурною лайкою, принижував, змушуючи її повернутися до нього.

Потерпіла щоразу повідомляла до поліції, і правоохоронці виносили відносно кривдника терміновий заборонний припис, яким обмежували доступ до неї, та складали адміністративні матеріали за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якою кваліфікуються такі протиправні дії як вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування. Однак висновків для себе він так і не зробив.

«Зловмисника неодноразово попереджали про кримінальну відповідальність, якщо він не припинить свої протиправні дії стосовно дружини, але попередження він проігнорував. Тому слідчі районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури на підставі зібраних доказів повідомили чоловіку про підозру в домашньому насильстві, а саме в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо колишньої дружини, що призводить до психологічних страждань, емоційної залежності та погіршення якості життя. Це правопорушення кваліфікується за статтею 126-1 Кримінального кодексу України і карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років», - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Поліцейські закликають громадян не замовчувати факти домашнього насильства. Якщо відносно вас вчиняють домашнє насильство або ви стали свідком вчинення цього правопорушення – телефонуйте на спецлінію «102» або на Національну «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства за номером 116123 чи на Урядову «гарячу лінію» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству щодо дітей за номером 1547.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews