Житель Одеської області влаштував власній матері нестерпне життя та погрожував розправою

48-річний житель одного з сіл Татарбунарської громади понад пів року ображав матір, з якою проживає під одним дахом, нібито через те, що та висловлювала своє невдоволення його «любов’ю до чарки». У стані алкогольного сп’яніння чоловік влаштовував пенсіонерці сварки, лаявся на неї, принижував її та погрожував їй фізичним насильством.

Жінка, не збираючись терпіти домашнього тирана, зверталася до поліції, і правоохоронці складали відносно правопорушника адміністративні матеріали, передбачені за домашнє насильство статтею 173-2 КУпАП. За рішенням суду чоловік сплачував штрафи.

Поліцейські проводили з ним профілактичні бесіди, закликали схаменутися, з повагою ставитися до матері і не доводити ситуацію до кримінальної відповідальності, що в рази суворіша. Втім громадянин не зробив для себе належних висновків.

«Після повідомлення жінки про те, що її син вчергове влаштував гучну сварку, унаслідок чого вона змушена була ночувати у сусідів, поліцейські розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України. Зібравши достатньо доказів протиправних дій чоловіка, правоохоронці висунули йому обвинувачення у домашньому насильстві, тобто умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо іншої особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призводить до психологічних страждань, погіршення якості життя потерпілої особи. Обвинувальний акт скеровано до суду. Тепер правопорушнику загрожує покарання громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років», - прокоментував начальник відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Віктор Дудка.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews