Житель Одеської області влаштував жінці нестерпне життя

Жінка не відразу зважилася погодитися на відкриття кримінального провадження щодо співмешканця, але коли він її вдарив, зрозуміла - годі пробачати домашньому тирану. Відповідно до чинного законодавства, чоловіку загрожує покарання, пов’язане навіть з позбавленням волі.

У цивільному шлюбі родина із Миколаївської громади проживає вже понад 10 років і виховує неповнолітніх доньку та сина.

Останніми місяцями 59-річний чоловік почав зловживати алкоголем і у нетверезому стані вчиняти 54-річній співмешканці сварки, лаятися та принижувати її гідність, погрожувати побиттям.

За вчинення домашнього насильства поліцейські склали відносно кривдника декілька адміністративних протоколів за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема один – за скоєння домашнього насильства відносно дружини та дітей, які стали свідками агресії батька. Також поліцейські винесли стосовно кривдника терміновий заборонний припис, яким обмежили доступ до потерпілих. Однак належних висновків для себе він так і не зробив.

Варто зазначити, що жінка тривалий час не зверталася із заявою до поліції щодо притягнення чоловіка до кримінальної відповідальності, сподіваючись, що його примусять схаменутися адміністративні стягнення. Наважилася вона тільки після того, як співмешканець її вдарив.

У зв’язку з тим, що протиправні дії кривдника набули систематичного характеру поліцейські розпочали кримінальне провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України (домашнє насильство). За наявністю достатніх доказів, які зібрали поліцейські, чоловіку повідомили про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews