Голова Ізмаїльської РВА Родіон Абашев запропонував провести загальні збори колективу «УДП» і спробувати знайти компроміс

23 травня 2024 року голова Ізмаїльської районної державної адміністрації Родіон Абашев провів нараду, у якій взяли участь заступниця голови Ізмаїльської РДА Ірина Холостенко, т.в.о. керівника апарату Ізмаїльської РДА Світлана Тіткова, заступник міського голови Ізмаїла Сергій Лузанов, т.в.о. директора Ізмаїльської філії Одеського обласного центру зайнятості Володимир Довгаль, начальник відділу економіки, агропромислового розвитку та екології Ізмаїльської РДА Ольга Мінюк, генеральний директор ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» Дмитро Москаленко, члени первинної профспілкової організації ПрАТ «УДП» в особі голови Анатолія Ніколаєва, його заступника капітана Олександра Юдіна та інших.

Приводом для зустрічі став намір керівництва ПрАТ «УДП» через причини соціально-економічного характеру скоротити частину складу підприємства, що набуло широкого розголосу та суспільного резонансу на Ізмаїльщині.

Відповідно на захист інтересів колективу підприємства встала його профспілкова організація, члени якої вважають кадрову політику керівництва ПрАТ безпідставною і неприпустимою. Сторонами конфлікту були наведені власні аргументи на користь своєї позиції в умовах нинішніх реалій воєнного стану. І якщо керівництво УДП, за його словами, наголошує на необхідності зробити склад підприємства менш віковим і більш економічно гнучким і активним, то профспілка вважає, що потрібно зберегти в достатній кількості досвідчені кадри, бо повернути їх у майбутньому у разі зміни ситуації буде вкрай важко.

У ході наради Володимиром Довгалем була запропоновано сприяння з боку Служби зайнятості, яка вже протягом певного часу надає допомогу у випадку безробіття. А Іриною Вікторівною було наголошено, що у будь-якому разі сторони мають притримуватися діючого законодавства при проведенні будь-яких ініційованих ними процедур.

За підсумками зустрічі Родіоном Анатолійовичем було запропоновано надіслати листа у Державне управління охороною праці з оповіддю про ситуацію, що склалася, і проханням сприяти її оптимальному розв'язанню, зустрітися з керівництвом Служби зайнятості на випадок безробіття частини складу підприємства з метою виплати допомоги і визначення їх подальшого працевлаштування, а також провести загальні збори колективу ПрАТ «УДП» і спробувати все ж таки знайти компроміс.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews