Голова Ізмаїльської районної військової адміністрації Родіон Абашев провів засідання групи з питань стратегічного розвитку

Під головуванням начальника Ізмаїльської районної військової адміністрації Родіона Абашева проведено засідання робочої групи з питань стратегічного розвитку меліоративних систем Ізмаїльського району Одеської області. В засіданні взяли участь голова Ізмаїльської районної ради Василь Антонюк, перший заступник голови Ізмаїльської РДА Сергій Проданов, заступниця голови Ізмаїльської РДА Ірина Холостенко, начальник відділу економіки, агропромислового розвитку та екології Ізмаїльської РДА Ольга Мінюк, начальник Ізмаїльського управління водного господарства Опанас Жечков, начальник Кілійського міжрайонного управління водного господарства Сергій Павліченко, представники найбільших аграрних господарств-водокористувачів Ізмаїльського району в особі Ігоря Коваля (ПП «Караклія»), Івана Карайванського (СК «Еліта»), Ігоря Ніколенко (СФГ «Ніколенко Ігор Степанович»), Павла Чиклікчи (ТОВ «Авангард»).

На засіданні обговорювалися стратегічні напрямки відновлення та розвитку потенціалу зрошувальних та дренажних систем для подальшого нарощування площ поливу та водорегулювання як основи досягнення максимального рівня ефективності та екологічної безпеки сільськогосподарського виробництва, модернізації зрошувальної системи та забезпечення сталого екозбалансованого розвитку землеробства на території Ізмаїльського району Одеської області.

В ході засідання було наголошено на необхідності скоординувати зусилля у процесі розробки комплексного стратегічного плану-концепції розвитку зрошувальної системи, на реалізацію якого необхідне відповідне фінансування — як у формі субвенцій, цільової допомоги від державного бюджету всіх рівнів, так і у виді міжнародних грантів або спонсорських надходжень на підтримку екології навколишнього середовища.

Одним з ключових моментів у реалізації плану має стати робота відповідної робочої групи, яка включає до себе представників усіх зацікавлених сторін — державних органів та установ, органів місцевого самоврядування, аграрних господарств, банківських установ, міжнародних організацій.

На початковому етапі найважливішою справою постає створення свого роду «дорожньої карти» проєкту, у якій потрібно відобразити усі проблемні місця районної зрошувальної системи. І саме про це йшла мова у доповідях представників керівництва районного водного господарства і аграрних підприємств, які були заслухані протягом засідання.

За підсумками засідання було вирішено підготувати презентацію проєкту відновлення та розвитку зрошувальної системи Ізмаїльського району, яку можна буде представити на розгляд потенційним учасникам і бенефіціарам.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews