Одеська область: Ізмаїл вшанував героїв Небесної сотні

Ізмаїл 20 лютого, в День Героїв Небесної Сотні, провів урочисту церемонію покладання квітів до памʼятника невтомному борцю за свободу України – Тарасу Григоровичу Шевченку на знак шани до памʼяті громадян, які загинули під час Революції Гідності у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє нашої держави.

У заході взяв участь мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

Десять років тому тисячі українців об’єдналися в героїчній боротьбі за свободу та єдність.

В ім’я правди й свободи у протистоянні з діючою владою активісти Майдану змінили хід історії України ціною свого життя та стали першими героями битви за незалежність і свободу - Героями Небесної Сотні.
…107 загиблих учасників Революції Гідності.

Люди різних національностей, віросповідання, освіти, віку.
Наймолодшому - 17 років, найстаршому – 82.

«Події на Майдані змінили суспільну свідомість українців, актуалізувавши значущість таких понять як право на самовизначення, гідність, свобода, суверенність держави, демократія, європейський вибір.

Цьогоріч Україна вшановує памʼять Героїв Небесної Сотні вдесяте.

Вдесяте – в умовах війни, розвʼязаної росією проти України.

Як і тоді, під час подій Революції Гідності, так і сьогодні, в умовах повномасштабної агресії російської федерації проти України, ми знову відстоюємо нашу Незалежність та прагнення жити у вільній, суверенній країні.

Тисячі українських воїнів стоять на захисті нашої Батьківщини.

Великим болем відгукуються в наших серцях імена тих, хто віддав своє життя в боротьбі за свободу нашої країни.

Ми низько вклоняємось героям Небесної Сотні, всім загиблим Героям – Захисникам і Захисницям України з підрозділів Сил безпеки та оборони, шануємо і пишаємось тими, хто зараз звільняє нашу землю від загарбників», - пише Андрій Абрамченко на власній сторінці в соцмережі Фейсбук.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews