Митрополит Одеський та Ізмаїльський, Владика Агафангел очолив урочисті збори з нагоди дня пам’яті святого апостола Андрія Первозванного

13 грудня 2023 року, Високопреосвященніший Агафангел, митрополит Одеський та Ізмаїльський, очолив урочисті збори з нагоди дня пам'яті святого апостола Андрія Первозванного – небесного покровителя Одеської духовної семінарії.

Співом «Царю Небесний» викладачі та учні зустріли сонм архіпастирів на чолі з митрополитом Агафангелом, - повідомляє єпархіальна прес-служба.

Відкрив річний Акт ректор Одеської духовної семінарії протоієрей Димитрій Яковенко. Тепло привітавши митрополита Агафангела, архіпастирів, почесних гостей та всіх присутніх отець ректор випросив благословення у Високопреосвященнішого Владики на перший виступ, який підготував проректор Одеської духовної семінарії протоієрей Андрій Гавриленко. Здобувши архіпастирське благословення, о. Андрій виступив з актовою промовою.

Після цього з доповіддю на тему: «Ключові аспекти сучасної православної еклезіології» виступив проректор семінарії з виховної роботи архімандрит Анастасій (Бєдніков).

Також отець Ректор зачитав вітання від Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України, почесного члена Одеської Духовної семінарії митрополита Донецького та Маріупольського Іларіона, Голови Учбового комітету при Священному синоді митрополита Ніжинського і Прилукського Климента, митрополита Сумського та Охтирського Євлогія, митрополита Харківського та Богодухівського Онуфрія, митрополита Львівського та Галицького Філарета, архієпископа Унгенського та Ніспоренського Петра та ректора Київських духовних шкіл архієпископа Білогородського Сильвестра.

Потім Високопреосвященніший митрополит Агафангел виступив із мудрим архіпастирським напутнім словом до учнів ОДС.

На завершення свята хори регентського відділення та семінарії виконали церковні та народні українські піснеспіви.

Фоторепортаж поширила прес-служба Одеської єпархії УПЦ.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews