Одеситів попереджають про небезпеку

Управління ДАБК Одеської міської ради попереджає одеситів-потенційних покупців про небезпеку інвестування коштів у незаконний будівельний об'єкт, розташований за адресою: вул. Дача Ковалевського, 91-93.

Посадовими особами Управління спільно з представниками Департаменту земельних ресурсів, Київської районної адміністрації, Департаменту архітектури та містобудування, Управління захисту території міста та розвитку узбережжя проведені комісійні обстеження за вказаною адресою, про що складено відповідні акти. Матеріали направлені до Юридичного департаменту Одеської міської ради.

У своїй діяльності посадові особи керувалися Порядком взаємодії виконавчих органів міської ради та комунальних підприємств з вирішення питань, пов’язаних із самочинним будівництвом у м. Одесі, затвердженим рішенням Виконавчого комітету Одеської міської ради від 29.03.2018 № 135 (далі – Порядок № 135, зі змінами).

Як пише сайт мерії, за результатами комісійних обстежень на зазначених об’єктах самовільного будівництва – зблокованих таунхаусах - виявлені такі порушення:

- земельна ділянка, на якій знаходяться таунхауси, належить територіальній громаді м. Одеси та у власність або оренду Одеською міською радою не передавалась;
- відсутні вихідні дані на проєктування;
- відсутня узгоджена та затверджена в установленому законом порядку проєктна документація для будівництва зазначених таунхаусів;
- відсутні дозвільні документи на будівництво.

У зв’язку з цим Управління ДАБК Одеської міської ради звернулось до Одеської обласної прокуратури, Київської окружної прокуратури міста Одеси та органів Національної поліції в Одеській області для вжиття відповідних заходів реагування згідно із наданими повноваженнями.

Наразі Юридичним департаментом Одеської міської ради вживаються заходи стосовно подання позовної заяви про звільнення самовільно захопленої земельної ділянки та знесення самочинно збудованих об'єктів за адресою: вул. Дача Ковалевського, 91-93.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews