В Одесі попередили про небезпеку

Управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів Одеської міської ради нагадує про небезпечність стихійної торгівлі. Така торгівля, а тим більше харчовими продуктами, перш за все є загрозою епідемічному добробуту населення.

У літній період, коли температура повітря підвищується, в рази зростає небезпека отруєння, гострих кишкових інфекцій, виникають умови, за яких можна значно нашкодити своєму здоров’ю та здоров’ю близьких. Якість та свіжість продуктів, які реалізуються стихійно, не мають змоги перевірити органи контролю.

Торгівля харчовими продуктами у невстановлених місцях в Україні є протизаконною.

Працівники Управління споживчого ринку та захисту прав споживачів Одеської міської ради та Комунальної установи «Муніципальна служба розвитку торгівлі Одеської міської ради» спільно із правоохоронними органами щодня проводяться заходи щодо боротьби зі стихійною торгівлею: складають протоколи про адміністративні правопорушення, ліквідовують місця стихійної торгівлі, вилучають продукцію.

Задля припинення розгортання осередків стихійної торгівлі закликаємо одеситів не купувати харчових продуктів у невідведених для цього місцях та застерігаємо від небезпеки, яка пов’язана з їх вживанням!

Єдиними законними місцями для торгівлі харчовими продуктами є стаціонарні мережі продуктових магазинів або ринки, - зазначає офіційний сайт міста.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews