З благословення Митрополита Одеського та Ізмаїльського, Владики Агафангела у Мілані було презентовано копію Касперівської ікони Божої Матері

З благословення Високопреосвященнійшого Митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела делегація Одеської єпархії – протоієрей Мирослав Вдодович та архідиякон Андрій Пальчук взяли участь у форумі «Лабораторія відбудови України», що проходить в італійському місті Мілані.

Цей захід організовано президентом Фундацї Національного музею мистецтв ХХІ сторіччя паном Алессандро Джулі. Як відомо, саме Італія погодилася взяти безпосередню участь у відновленні міста Одеси, яке зазнало руйнувань внаслідок ракетних атак.

Як інформує прес-служба Одеської єпархії УПЦ, в дискусії щодо процесу допомоги у відновленні міста взяв участь мер Геннадій Труханов, президент Фундації Трієннале Мілана пан Стефано Боері, заступника Голови Ради Міністрів, міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Італійської Республіки пан Антоніо Таяні та міністр культури Італійської Республіки пан Дженнаро Санджуліано. В онлайн форматі виступив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

У своїй доповіді протоієрей Мирослав Вдодович ознайомив присутніх із історією Спасо-Преображенського кафедрального собору, доповів про хід протиаварійних та консерваційних робіт. Окрім того, розповів учасникам форуму про соціально-гуманітарну роботу Одеської єпархії з початку війни.

Від імені Митрополита Агафангела було презентовано копію Касперівської ікони Божої Матері, яка є покровителькою міста Одеси.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews