Стала відома головна справа життя митрополита Одеського та Ізмаїльського, Владики Агафангела

2 вересня в Одесі відзначають 85-річний ювілей від Дня народження Митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела.
Православні одесити вважають його своїм духовним батьком. І це не випадково.Як наголошено у повідомленні на сторінці прес-служби Одеської єпархії УПЦ, «все життя Владики Агафангела, - це життя людини Божої, яка є світильником, який в темряві сучасного світу вказує шлях до спасіння. Його любов, милосердя, відданість великій справі служіння Богові, Церкві та народу возвели митроплита Агафангела на висоту церковну, де ви своїм палким святительським словом закликаєте усіх до миру, любові, поваги, спасіння та перемоги добра над злом.

Тисячі вірних сердець відгукуються на поклик доброго авторитетного пастиря - авторитетного ієрарха».

Усе своє життя митрополит Агафангел створював та будував. Саме з його благословення було побудовано чоловічий скит у селі Маринівка, відроджено знищений атеїстичною владою Спас-Преображенський Собор, який знов постраждав від ворожого ракетного обстрілу цього року. З його благословення в Одеській області розбудовуються нові монастирі та будуються нові храми Української Православної Церкви.

Прес-служба Одеської єпархії УПЦ зазначає, що на сьогодні головною справою життя митрополита Агафангела є відновлення Спасо-Преображенського Собору, - цієї святині національного та світового значення.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews