Одеські правоохоронці закликають не передавати банківські картки стороннім особам

Молодик із Березівщини, який шахрайським шляхом заволодів грошима самотньої літньої сусідки, отримав обвинувальний вирок суду. Правопорушник проведе у місцях позбавлення волі понад три роки.

Поліція нагадала, що 19-річний хлопець періодично допомагав 73-річній жінці по господарству. Бабуся настільки довіряла помічникові, що дала йому свою пенсійну банківську картку та повідомила пін-код, аби він перевірив стан рахунку. Зловмисник скористався цією нагодою і замінив номер телефону потерпілої, прив'язаний до її банківської картки, на свій, а надалі за допомогою мобільного додатку відслідковував грошові надходження. Щойно на картку пенсіонерки нараховувалися кошти, юнак привласнював їх та витрачав на свій розсуд.

Старенька запідозрила неладне і звернулася у поліцію лише за кілька місяців, коли сусід заволодів понад 16 тисячами гривень.

Поліцейські викрили правопорушника і на підставі зібраних під час досудового слідства доказів, під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури висунули йому обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, вчиненому повторно, що передбачено статтею 190 Кримінального кодексу України.

Розглянувши матеріали провадження, дослідивши докази, надані поліцейськими, суд визнав обвинуваченого винним і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки та два місяці.

Молодик вже був судимий – у 2022 році за замах на крадіжку його засудили до трьох років позбавлення волі з іспитовим строком один рік.

Щоб не потрапити у таку ситуацію, як жінка, правоохоронці вкотре закликають громадян не передавати банківські картки стороннім особам і не повідомляти конфіденційну інформацію, зокрема паролі та CVV-коди.

Також нагадаємо: начальник відділу розслідування тяжких та особливо тяжких злочинів (відділу детективів) слідчого управління ГУНП в Одеській області Вадим Зелінський давав поради, як убезпечити себе від шахрайства, пов’язаного з банківськими картками.

Якщо ви стали жертвою зловмисників, відразу звертайтеся до територіального підрозділу поліції або на спецлінію «102».

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews