В Одесі боржникам обіцяють блокувати банківські картки

Найближчим часом платіжні картки майже 3000 одеситів, які заборгували за послуги водопостачання та водовідведення, будуть заблоковані. З початку травня почали діяти внесені зміни до Закону України "Про виконавче провадження", якими дозволяється накладати арешт на платіжні картки, розрахункові рахунки та списувати кошти з них для погашення боргу. Про це повідомили в "Інфоксводоканалі". Законодавство максимально спростило процедуру стягнення боргів за комунальні послуги. Після подання заяви до суду та винесення судового рішення триває лише 5 діб.

При цьому присутність самого боржника на засіданні не є обов'язковою.

Як пише портал Вгороде, в умовах, коли борг споживачів перед Інфоксводоканалом перевищив астрономічні 450 мільйонів гривень, юристи підприємства використовують усі надані законодавством можливості, щоб заборгованість не завадила стабільному водопостачанню міста у воєнний час.

Так, щодня до суду подається близько 150 заяв незалежно від суми боргу. Лише останнім часом близько 3500 матеріалів передали до судового розгляду, і цей показник на жаль зростає. Комунальники закликають одеситів не накопичувати борги, щоби на касі магазину не було несподіваних сюрпризів у вигляді заблокованої картки. У разі фінансових труднощів постачальник послуг готовий йти назустріч споживачам та оформити реструктуризацію боргу.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews