Одеські правоохоронці затримали недобросовісного посадовця «на гарячому»

Викрили зловмисника слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності Слідчого управління ГУНП в Одеській області спільно з працівниками Управління Служби безпеки України в Одеській області та під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Як з’ясували правоохоронці під час досудового розслідування, бізнесмен, який займається роздрібною торгівлею продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами, звернувся до Держпродспоживслужби на Подільщині для оформлення експлуатаційного дозволу на діяльність зі зберігання харчових продуктів тваринного походження. Посадовець же, знехтувавши законною процедурою, почав вимагати у чоловіка 1000 доларів США, погрожуючи в іншому випадку внести негативні відомості до акту позапланового інспектування дотримання підприємцем вимог законодавства про харчові продукти, що не дозволило б тому отримати потрібний дозвіл.

Правоохоронці затримали недобросовісного посадовця «на гарячому», відразу після передачі тому всієї суми неправомірної вигоди. Отримані злочинним шляхом кошти поліцейські вилучили як речовий доказ.

На підставі зібраної доказової бази зловмиснику повідомили про підозру у проханні та одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення та невчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище. Цей злочин кваліфікується ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Підозрюваний затриманий у процесуальному порядку. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Слідство триває.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews