Неповнолітні злодії в Одеській області жорстоко били дідуся ногами та металевою палицею

На Одещині поліцейські викрили чотирьох неповнолітніх хлопців, які скоїли розбійний напад на літнього односельця. Юнаки проникли до маєтку 82-річного чоловіка, побили та зв’язали його і забрали 60 тисяч гривень. Згідно з ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України, за якою кваліфіковані дії правопорушників, їм загрожує позбавлення волі.

Злочин був скоєний в одному з сіл Овідіопольської селищної громади Одеського району.

Поліцейські встановили, що злочинний умисел, направлений на викрадення заощаджень літнього односельця, виник у хлопця, 2007 року народження, про що він розповів трьом своїм друзям, 2008 року народження. Ті підтримали ідею, підготувалися до злочину, підшукавши темний одяг, рукавички, засоби маскування обличчя, і пізно вночі пішли до домоволодіння дідуся. Один залишився на вулиці спостерігати за навколишньою обстановкою, інші – проникли у чуже житло через кватирку та вікно.
Господар вже спав і не чув, як зловмисники нишпорять, шукаючи кошти. Вони розбудили чоловіка, коли, нічого не знайшовши в інших кімнатах, почали виламувати двері в його спальню.

Побивши дідуся руками, ногами та металевою палицею, підлітки зв’язали йому знайденими в будинку дротами, шнурівками та ременем руки й ноги, і, не припиняючи побиття, почали допитуватися, де він ховає гроші.

Потерпілий повідомив нападникам місцезнаходження 60 тисяч гривень, які заощадив, і вони, заволодівши ними, ще раз кругом понишпорили, сподіваючись знайти додаткові гроші, та покинули маєток.

Дідусь більше доби пролежав зв’язаним у будинку, і був виявлений рідними, коли ті приїхали до нього на вихідні у гості. Чоловіка доправили до лікарні з політравмами, черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, саднами та гематомами по всьому тілу.

Вжитими заходами співробітники територіального підрозділу поліції впродовж доби встановили правопорушників. За місцями мешкання юнаків правоохоронці провели невідкладні обшуки, в ході яких вилучили речові докази, зокрема засоби маскування, гроші, які вони розділили між собою, та інші речі, що становлять інтерес для слідства.

На підставі зібраних доказів слідчі відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 2 під процесуальним керівництвом Чорноморської окружної прокуратури вже повідомили трьом фігурантам про підозру у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, тобто розбої, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з проникненням у житло, вчиненому в умовах воєнного стану. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Організатору розбою суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а іншим двом підозрюваним – цілодобовий домашній арешт.

Усі хлопці досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність за цей злочин, тож понесуть покарання у повному обсязі.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews