В Одеській області обіцяють покарати нахабних грабіжників

Зібраних поліцейськими доказів вистачило, щоб суд виніс обвинувальні вироки двом крадіям з Березівського району Одеської області. Чоловіка засудили до п’яти років позбавлення волі, а неповнолітню дівчину – до п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком один рік.

41-річний чоловік, судимий за крадіжку, незаконне заволодіння транспортним засобом, втягнення у злочин неповнолітнього та порушення правил адміністративного нагляду, проник на територію двох домоволодінь у Старомаяківській ОТГ та викрав звідти велосипед, інфрачервону лампу й 71 домашню птицю. Одному потерпілому зловмисник завдав матеріальну шкоду на загальну суму 8300 гривень, а другому – 3160 гривень.

А от 17-річна дівчина в одній із крамниць у Стрюківській ОТГ, вдавши з себе покупця, непомітно сховала у кишеню дві пари навушників, косметичні та медичні товари, і пішла геть. Загалом вона завдала власнику магазину матеріальну шкоду на суму 857 гривень.

Поліцейські протягом доби викрили правопорушників, вилучили викрадене ними майно та повернули власникам.

На підставі зібраних під час досудового розслідування доказів, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури висунули чоловікові обвинувачення у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, повторно, поєднаній з проникненням у приміщення; а дівчині – у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану. Цей злочин кваліфікується за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України.

Обвинувальні акти правоохоронці скерували до суду. Розглянувши матеріали проваджень та дослідивши надані поліцейськими докази, суд визнав підсудних винними і засудив чоловіка до п’яти років позбавлення волі, а дівчину – до п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком один рік.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews