В Одеській області викрили злочинну схему

За 4700 доларів США правопорушники забезпечували клієнтів фіктивними довідками про інвалідність та непридатність до військової служби, аби вони мали змогу безперешкодно виїхати до однієї з сусідніх країн. Зловмисників – 32-річну жительку Ізмаїльського району та на рік старшого за неї жителя Одеси правоохоронці затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Жінці та чоловіку загрожує позбавлення волі з конфіскацією майна.

Викрили та задокументували схему нелегального виїзду військовозобов’язаних осіб за кордон співробітники відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 та Управління служби безпеки України в Одеській області під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Правоохоронці встановили, що фігуранти підшукували чоловіків призовного віку, охочих покинути країну, та забезпечували їх пакетом несправжніх медичних документів, які дозволяли б вільно перетнути державний кордон. Правопорушників затримали, коли вони у такий спосіб намагалися організувати «зелений коридор» для 19-річного одесита. Правоохоронці вилучили у них гроші, отримані в якості оплати за свої послуги.

За наявності достатніх доказів, які зібрали поліцейські, фігурантам повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, а також сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів та усунення перешкод, вчинених з корисливих мотивів групою осіб. Цей злочин кваліфікується за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України і тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Нині підозрюваних помістили до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Слідство триває.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews