В Одеській області покарають водія, який нетверезим сів за кермо, допустив ДТП і травмування знайомого

Подія сталася між селами Шайтанка та Шелехове Ананьївської територіальної громади. Поліцейські під час досудового розслідування встановили, що житель району, рухаючись на автомобілі «ВАЗ», не обрав безпечну швидкість, не впорався з керуванням і допустив виїзд на узбіччя з подальшим перекиданням транспортного засобу.

Унаслідок автопригоди травмувався чоловік, який перебував на пасажирському сидіння легковика. Сам водій не постраждав. Поліцейські на місці події перевірили його на стан сп’яніння, він був п’яним. Вміст алкоголю в організмі керманича перевищував допустиму норму майже у 13 разів.

За висновком судово-медичної експертизи, яку слідчі призначили в рамках досудового розслідування, отримані постраждалим тілесні ушкодження у вигляді закритої травми грудної клітки, переломів ребер, травматичного гемотораксу та забоїв різних частин тіла, відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень.

«Досудове слідство у цьому кримінальному провадженні ми завершили і за наявності достатніх доказів висунули фігуранту обвинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом в стані сп’яніння, якщо вони заподіяли потерпілому тяжкі тілесне ушкодження. Цей злочин кваліфікується за ч. 2 ст. 286-1 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років. Обвинувальний акт ми вже скерували до суду»,- розповів начальник відділу поліції № 1 Подільського районного управління поліції Олег Ситник.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews