Ігуменя жіночого монастиря УПЦ з Одеси показала обитель, де провела золоті роки своєї юності

Під час відвідин Києва ігуменя Одеського Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря відвідала не лише Києво-Печерську Лавру, але і відомий далеко за межами столиці Свято-Покровський жіночий монастир. За словами матушки Серафими, у цій обителі вона провела золоті роки своєї юності.

«Києво-Покровський монастир - знаменита обитель преподобної Анастасії, Великої княгині з Будинку Романових, яка прийняла чернецтво і все життя послужила стражденним людям. Тут я провела золоті роки своєї юності», - пише матушка Серафима на власній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Відомо, що у 1981 р. Свято-Миколаївський храм монастиря постраждав від пожежі, яка сталась від удару блискавки в дах собору. Завдяки цегляним склепінням, самовідданій праці сестер обителі, вогонь тоді не потрапив всередину храму. Але велика кількість води пошкодила настінну штукатурку. Після відновлення даху проведений внутрішній ремонт собору. Одночасно, використовуючи поставлені будівельні риштування, майстри-художники здійснили внутрішній стінопис верхнього храму, який був першим з часу його будівництва.

Сайт Київської Митрополії УПЦ повідомляє, що протягом десяти років за кресленнями, які знаходилися в державному архіві, Покровський храм був перебудований з дерев’яного на кам’яний, відновлені його бані, розписані внутрішні стіни і склепіння. В травні 1999 р. відбулось освячення цієї церкви.

На початку ХХІ ст. були відновлені п’ятнадцять бань Миколаївського собору, зруйнованих під час атеїстичного лихоліття. Ремонтні роботи конструкцій даху і реставрація фасаду собору тривають.

Ігуменя Одеського Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря з Одеси оприлюднила у соцмережі Фейсбук фоторепортаж про перебування у Свято-Покровському жіночому монастирі столиці.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews