Кліриками Одеської єпархії УПЦ видано унікальну богослужбову книгу

З благословення Високопреосвященнішого Агафангела, Митрополита Одеського і Ізмаїльського, кліриками Одеської єпархії Української Православної Церкви видано унікальну богослужбову книгу для священнослужителів УПЦ «Військовий требник».

Керівник проекту — головний військовий священик Одеської єпархії протоієрей Ілля Маніта. Упорядник та редактор збірки — протоієрей Димитрій Гарчук, секретар Синодальної Літургічної Комісії УПЦ, клірик Одеської єпархії УПЦ.

Видання Одеської єпархії УПЦ «Військовий требник» – це зібрання богослужбових послідувань, за якими духовенство може звершувати молитву за потребою вірних нашої Церкви у військовий час, а також за обставин, які спричинені лихоліттям війни та є її наслідками.

Книга призначена як для військових священиків, так і для широкого кола священнослужителів, які зустрічаються з викликами воєнного часу. До прикладу, молебень за перемогу України, молебень за воїнів, молитви за зниклих безвісті, молитви за полонених та поранених, молебень за тих, хто втратив житло або є переселенцем, чин погребіння православного воїна, та інше.

Слід зазначити, що паралельно з виданням збірки церковнослов’янською мовою, відбувся переклад книги та паралельно видано книгу українською мовою. Переклад здійснено членом Синодальної Літургічної Комісії священиком Святославом Сьомаком у співпраці з професійними філологами.

Як інформує прес-служба Одеської єпархії УПЦ, частина книг розповсюджується благодійно.

Придбати книгу можна у видавництві «Титло».

https://title-book.church.ua/viiskovyi-trebnyk.../

https://title-book.church.ua/viiskovyi-trebnyk-ukrainskoiu/

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews