Стало відомо, що важко поранений окупантами капелан Одеської єпархії УПЦ допомагав ЗСУ ще до повномасштабного вторгнення

Це справжній біль для кожного одесита. Багато хто знає, що сталося з військовим капеланом Одеської єпархії, який поїхав з гуманітарною допомогою для ЗСУ в Донецьку область та був важко поранений під час ворожого обстрілу. Нині лікарі продовжують боротьбу за його життя.

Про це у прямому ефірі на медіа-ресурсах Одеської єпархії УПЦ повідомив протоієрей Максиміан Погореловський.

За його словами, капелан Ілля Маніта отримав дуже важкі поранення. Але, в Одеській єпархії сподіваються на силу молитви за його одужання.

Свого часу отець Ілля переміг цукровий діабет, двічі здолав важкі форми коронавірусу. Отож, духівництво єпархії сподівається, що і нинішні випробування завершаться його перемогою.

Поранений отець Ілля розпочав капеланську службу ще до повномасштабного вторгнення Росії в Україну. «Багато воїнів одеситів, які служать у лавах ЗСУ, є для нього по справжньому рідними», - наголосив протоієрей Максиміан Погореловський.

Він нагадав, що Одеська єпархія УПЦ надає фінансову допомогу постраждалим від ракетних обстрілів в Одесі та надала тимчасовий притулок для переселенців з Херсонської області.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews