В Одеській області викрили злочинну схему: скандал у селищі Цебрикове

Злочинною діяльністю займалася організована група осіб з числа чиновників та приватних підприємців. Організаторці ОЗГ та двом виконавцям її злочинних розпоряджень повідомили про підозру. Правопорушникам загрожує до 12-ти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Встановлено, що зловмисники зорганізувалися у 2020 році спеціально для заволодіння коштами обласного бюджету, виділених за їхнього лобіювання на благоустрій селища Цебрикове Роздільнянського району в рамках регіональної програми з благоустрою населених пунктів Одеської області на 2020-2024 роки.

До складу організованої злочинної групи входили керівні особи Цебриківської селищної ради та одеської будівельної фірми на чолі з її юристкою зі сталими зв’язками з посадовими особами облради.

В ході розслідування було встановлено, що вони забезпечували безперешкодне укладення договорів підряду між будівельним підприємством та сільрадою на встановлення автономного освітлення доріг та територій у селищі Цебрикове, створювали видимість робіт, вносили у звітну документацію завідомо неправдиві відомості про їх обсяги та вартість, отримували кошти на рахунок фірми та переводили їх у готівку, яку привласнювали.

У період з лютого по березень 2020 року зловмисники спричинили у такий спосіб територіальній громаді шкоду на загальну суму понад 6 000 000 гривень.

За наявністю достатньої кількості доказів, зібраних правоохоронцями, слідчі обласної поліції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури організаторці ОЗГ повідомили про підозру в організації заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій у великих та особливо великих розмірах, повторно, організованою групою (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України), організації внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчиненій організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 ККУ), організації підроблення офіційного документу, який посвідчується громадянином-підприємцем, вчинену організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 358 ККУ), та організації підроблення офіційного документу, який посвідчується громадянином-підприємцем, вчиненій повторно організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358 ККУ).

Директору будівельної фірми та голові Цебриківської селищної ради, які були виконавцями злочинних розпоряджень, повідомили про підозру у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому у великих та особливо великих розмірах, повторно, організованою групою (ч. 5 ст. 191 ККУ) та внесенні службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчиненому організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 ККУ).

Нині вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Слідство триває. Правоохоронці встановлюють повне коло осіб, причетних до даної оборудки.

Правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Заходи проводили слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області спільно з працівниками Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews