В Одесі затримали нахабного грабіжника: всі подробиці

Зловмисник просив у незнайомців мобільні телефони, щоб нібито викликати таксі. А щойно чужий гаджет опинявся в руках чоловіка, він чекав, поки власник відволічеться, і тихцем зникав.

Промишляв правопорушник у закладах громадського харчування, магазинах та на зупинках громадського транспорту у Пересипському районі Одеси. Поліцейські встановили, що у такий спосіб чоловік ошукав шістьох людей, загалом завдавши їм матеріальних збитків на шістнадцять тисяч гривень.

Під час оперативно-розшукових заходів співробітники відділення поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 викрили правопорушника. Як виявилось, він вже має за плечима чотири судимості за крадіжки. Чужі телефони чоловік встиг продати, але правоохоронці розшукали їх та повернули власникам.

«За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру за частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, зокрема вчинене повторно. Слідчі клопочуть щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному. Йому загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 51000 до 68000 гривень, або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років», - розповів начальник Одеського районного управління поліції № 1 Максим Бойко.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews