В Одесі викрили шахрая

Чоловік ошукав дев’ятьох співмістян. За скоєне йому загрожує щонайменше 51000 гривень штрафу, а то й до трьох років позбавлення волі.

Правопорушник, використовуючи власний гаджет, створив на одному з популярних вебресурсів оголошення щодо продажу вживаного мобільного телефону вартістю сім тисяч гривень. Посилався чоловік на фотознімок, який завантажив з інтернет-мережі. Спілкуючись з потенційними клієнтами через мобільний додаток, він просив у них передоплату у розмірі 500 гривень та відправляв їм реквізити банківської картки для сплати грошей, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов’язання. Коли ж довірливі люди висилали зловмиснику кошти, він припиняв із ними зв’язок.

Не дочекавшись обіцяного, люди звернулися до поліції. В ході досудового розслідування поліцейські встановили зловмисника і вилучили у нього мобільний телефон з інформацією, що підтверджує його причетність до шахрайства.

«За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили чоловіку про підозру за частинами першою та другою статті 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, вчинене повторно. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, простіше кажучи, від 51000 до 68000 гривень, або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років», - розповів начальник Одеського районного управління поліції № 1, полковник поліції Максим Бойко.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews