15-річний юнак з Одеської області став нахабним крадієм

Поліцейські встановили, що 15-річний житель Визирської громади п’ять днів поспіль скоював крадіжки з гаража колишнього чоловіка своєї матері. Оскільки вони раніше разом проживали, підліток знав, як безперешкодно потрапити до приміщення. Предметами його злочинних посягань стали зварювальний апарат, шліфувальні машинки, паяльник, дриль, лобзик та інші інструменти.

Загалом хлопець викрав майно на понад 16 тисяч гривень.

Про факт наявності крадених речей хлопець повідомив знайомому чоловіку і запропонував йому продати їх за зниженою ціною, а гроші поділити. Чоловік на таку пропозицію погодився та встиг збути електричний паяльник за трохи більше ніж 300 гривень, частину з яких віддав юнакові.

«За результатами проведених слідчо-розшукових заходів ми вилучили викрадені речі та повернули їх власнику. Фігурантам, за наявності достатніх доказів, висунули обвинувачення залежно від скоєного. Хлопцю - у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, поєднаній з проникненням у приміщення, вчиненій в умовах воєнного стану. Чоловіку - у заздалегідь не обіцяному отриманні, зберіганні та збуті майна, завідомо одержаного злочинним шляхом. Ці правопорушення кваліфікуються за ч. 4 ст. 185 та ст. 198 Кримінального кодексу України відповідно. Обвинувальні акти відносно обох правопорушників вже скеровані до суду» - повідомив слідчий територіального підрозділу поліції Микола Бурковський.

Також він зазначив, що ч. 4 ст. 185 ККУ передбачає покарання позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років, а ст. 198 того ж кодексу - арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Слідство проводилось під процесуальним керівництвом Доброславської окружної прокуратури.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews