Суд вирішить долю жительки Одеської області, яка на автомобілі переїхала пляжника

Поліцейські скерували до суду обвинувальний акт відносно 52-річної жительки Подільського району, яка допустила наїзд автомобіля на людину. Подія сталася на початку липня на березі ставка за межами села Круті Кодимської ОТГ.

Як встановили поліцейські, компанія у складі двох чоловіків та жінки приїхали до ставу на легковому автомобілі марки «Honda Civic». Керманичка запаркувала транспортний засіб на схилі біля берега, а щоби зробити відпочинок більш приємним, вирішила ввімкнути музику. Вона сіла на переднє пасажирське сидіння, праворуч від керма, і шляхом провертання ключа в замку запалення привела вказаний автомобіль в рух. Легковик покотився і наїхав на чоловіка, який лежав попереду нього на траві. Водійка своїми діями позбавила себе можливості керувати транспортним засобом, змінювати швидкість і напрямок руху чи застосовувати гальмівну систему.

48-річний постраждалий каретою «швидкої» був доставлений до медичного закладу, де йому діагностували травму грудної клітини, множинні переломи ребер з крововиливом у плевральні порожнини. Травми виявилися несумісними з життям, чоловік помер в лікарні. Освідування керманички на алкогольне сп’яніння показало, що вона була твереза.

«Зараз досудове слідство у цьому кримінальному провадженні завершене. Слідчими поліції під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури фігурантці висунуте обвинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого. Цей злочин кваліфікується за ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого»,- прокоментував подію начальник відділення № 2 слідчого відділу Подільського РУП Василь Клемпуш.

Рішення про покарання буде приймати суд, куди слідчими скеровані обвинувальний акт і матеріали кримінального провадження.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews