Нетверезий житель Одеської області вирішив покататися нічним селищем на чужому автомобілі

Кодимські поліцейські оперативно викрили зловмисника. Правоохоронці притягують правопорушника одразу до адміністративної та кримінальної відповідальності. Йому загрожує штраф з позбавленням права керування транспортними засобами та позбавлення волі.

22-річний житель Кодими звернувся до поліції із повідомленням, що невідома особа заволоділа його автомобілем «ВАЗ-2101», який він необачно залишив на ніч у дворі із привідчиненим вікном та ключем у замку запалення.

За лічені години правоохоронці розшукали легковик – зловмисник, перебуваючи у стані сп'яніння та не маючи водійського посвідчення, катався на ньому по місту.

Поліцейські з’ясували, що 19-річний житель сусідньої області приїхав у гості до приятеля, з яким вживав алкогольні напої і посварився. Подавшись блукати населеним пунктом, близько 12-ї години ночі молодик побачив у дворі багатоквартирного будинку автомобіль, до якого був доступ, і вирішив покататися на ньому.

«Перевірка водія на стан сп’яніння показала, що в організмі правопорушника було 2,44 проміле алкоголю. Фігуранта затримали в процесуальному порядку та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури повідомили йому про підозру у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому повторно, оскільки він вже був судимий за крадіжку. Цей злочин кваліфікується за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває, - розповів начальник відділення № 2 слідчого відділу Подільського районного управління поліції Василь Клемпуш.

Крім того, відносно молодика склали адміністративні матеріали за керування транспортним засобом особою, яка перебуває у стані алкогольного сп’яніння (ч. 1 ст. 130 КУпАП) та керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом (ч. 1 ст. 126 КУпАП). Максимальне покарання, яке чекає на юнака за адміністративні правопорушення – штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Поліцейські закликають громадян відповідально ставитися до збереження власного транспорту: не залишайте ключ у замку запалювання, зачиняйте вікна та дверцята, вмикайте звукову сигналізацію, навіть якщо відходите від транспортного засобу на нетривалий час.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews