В Одесі закликали не влаштовувати свавілля відносно віруючих УПЦ

Кілька євромайданів, війна з Росією. Український народ не припиняє боротися за, зокрема, європейські цінності та демократію. Багато з тих, хто віддав власне життя на вівтар свободи були проти того, щоби для України стали звичними переслідування політичних опонентів, арешти за віру в Бога та чужі для демократичного суспільства заборони церков.

Українська Православна Церква нині страждає разом з українським народом. Ворожі ракети знищують монастирі та храми. Під час обстрілу з боку окупантів ледве не загинув капелан Одеської єпархії УПЦ, який привіз допомогу для частин ЗСУ в Донецькій області.

Митрополит Одеський та Ізмаїльський, Владика Агафангел неодноразово публічно заявляв, що нинішня війна є геноцидом проти українського народу. Він публічно закликав ПЦУ не захоплювати храми та монастирі, а будувати власні, як це робить Українська Православна Церква.

У храмах та монастирях УПЦ триває молитва за Перемогу України. Продовжується допомога для ЗСУ та для переселенців, які постраждали від наслідків війни.

Тим часом, окремі парламентарі та політичні сили не припиняють спроб заборонити УПЦ.

Ігуменя жіночого монастиря УПЦ в Одесі переконана, що це буде проявом свавілля, яке не має жодного відношення до демократії та європейських свобод

«Демократія не товар подвійного призначення: за кордон - експортний варіант у гарній обгортці, а для власного народу - свавілля. Як в Росії. Як в СРСР. Україна - не Росія», - пише на власній сторінці у соцмережі Фейсбук матушка Серафима.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews