Ігуменя жіночого монастиря УПЦ в Одесі переконана, що Україна переможе

Ігуменя Одеського Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря оприлюднила звернення. Матушка Серафима присвятила його 500 дням від початку вторгнення Росії в Україну.

«Від сьогодні пішов 500 день з початку повномасштабної війни, яку Російська Федерація розпочала проти України. Жахливої війни апокаліптичних масштабів.

500 днів і ночей ми мужньо боремося із підступним і злочинним ворогом, який порушив всі міжнародні норми, статут ООН, Гельсинські угоди про непорушність кордонів суверенних держав.

Але, перш за все, він порушив усі норми загальнолюдської та християнської моралі».

Ігуменя наголосила, що війна точиться не лише проти Української держави та українського народу. «Супостат погрожує нам та світу ядерною зброєю. Захопивши Запорізьку АЕС, яка є найбільшою в Європі, він планує теракт, наслідки якого будуть набагато жахливіші за Чорнобиль.

Війна триває і проти екології. Підривом Каховскої ГЕС нанесено непоправну шкоду природі всього Півдня України. Загинули безліч тварин, риб, птахів.

Це екологічне лихо позначиться на житті багатьох поколінь українців, на екології цілого світу».

Матушка Серафима підкреслила, що в перший день війни глава Української Православної Церкви, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій суворо засудив цей напад назвавши його каїновим гріхом, за яким слідує прокляття.

«Храми і монастирі нашої церкви перетворилися на вогнища невпинної молитви за Перемогу, за Збройні Сили України, за народ. З благословення Митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела у Свято-Успенському кафедральному соборі, перед Чудотворної образом Касперівської Богородиці цілодобово, в день і вночі, моляться, пам»ятаючи, що Пречиста багато допомагала нам і раніше під час воєнного лиходійства. Шириться загальнонародний волонтерський рух. Наші храми і монастирі надають допомогу нужденним, пораненим і скаліченим, всім жертвам війни.

У ЗСУ ми направляємо автомобілі, окопні свічки, маскувальні сітки.

Кожна обитель стала прихистком для тих, хто був змушений покинути свої домівки і залишився без даху над головою.

Ми допомагаємо також кожній родині, яка зазнала втрат.

Українська Православна Церква разом з народом зараз також на духовній передовій, на фронті».

Ігуменя жіночого монастиря УПЦ в Одесі переконана, що Україна переможе. «Воїни ЗСУ впевнено йдуть вперед. Звільнені багато міст та сіл.

Нам треба трохи набратися терпіння. Перемога буде здобута, як подарунок Бога Україні».

Відео звернення ігумені жіночого монастиря оприлюднила прес-служба Одеської єпархії Української Православної Церкви.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews