Відкрито Одеський міський центр стресостійкості

Це спільний проєкт міської влади, Ізраїльської коаліції щодо роботи з травмою та Єврейських федерацій Північної Америки, - пише сайт мерії Одеси.

«Наразі це дуже важливо. Багато людей щодня переживають стресові ситуації. І нам потрібні професіонали, які зможуть працювати з психологічними травмами як зараз, під час повномасштабного вторгнення, так і після Перемоги України», - сказав міський голова Геннадій Труханов.

«Наша організація працює більш ніж 20 років. За цей час ми напрацювали ефективну методику і готові ділитися досвідом. Перш за все ми навчаємо фахівців, які знаходяться на першій лінії надання послуг населенню: вчителів, медичних працівників, рятувальників та інших. Вони не стають психологами, ми даємо їм знання і навчаємо простих навичок, як допомогти собі та іншій людині», - зазначив міжнародний експерт з роботи з травмою, консультант проєктів ООН та Ради Європи Алекс Гершанов.

Найближчим часом у кожному районі міста на базі муніципальних закладів освіти, охорони здоров’я або соціального захисту будуть створюватися філіали Одеського міського центру стресостійкості.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews