Жителям Одеської області доведеться платити більше

Члени виконкому Болградської міської ради затвердили нові скориговані тарифи на послуги з централізованого водовідведення та водопостачання, що надаються КП Болградської міської ради «Міськводоканал». На скільки зросли тарифи, та чим керувалася в прийнятті непопулярних рішень місцева влада, дізналася «Бессарабія INFORM».

Згідно з прийнятими рішеннями виконкому, починаючи з вересня цього року, тариф на водопостачання зросте на 38,5%, а на водовідведення – на 37,8%. Або становитимуть 31,09 грн за один куб. м водопостачання та 32,72 грн за куб. м водовідведення. Як для юридичних, так і фізичних осіб.

Як зазначила бухгалтер КП «Міськводоканал», яка представила калькуляцію нової вартості та доповідала на виконкомі про необхідність корегування тарифів, це викликане різким підняттям цін на дизельне пальне та бензин, зростанням цін на електроенергію, збільшенням прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати.

Також було зазначено, що востаннє тарифи на водопостачання та водовідведення корегувалися у лютому 2022 року, ще до початку повномасштабної війни в Україні.

«Ми вимушені були це зробити, щоб і надалі підприємство мало можливість безперебійно, цілодобово надавати послугу з центрального водопостачання та водовідведення. Підкреслю: цілодобово, навіть в періоди блекаутів, а не по годинах, як це практикується в деяких інших громадах з метою економії», – повідомив керівник КП «Міськводоканал» Анатолій Ільченко.

Додамо, що КП «Міськводоканал» також надає послуги з вивезення сміття на території всієї Болградської громади. Тарифи на цю послугу також будуть переглянуті найближчим часом. Тому що, за даними підприємства, ціни на паливо зросли – на 74,1%, запчастини – на 100%, паливо-мастильні матеріали – на 35%, та рівень мінімальної заробітної плати – на 13%.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews