Жителям Одеської області доведеться знову звикати до темних вечорів

Районним державним адміністраціям та органам місцевого самоврядування Одеської області нещодавно був направлений лист за підписом заступника голови Одеської обласної військової адміністрації Сергія Підгайного з перерахуванням спеціальних заходів, втілення яких має допомогти зменшити об’єм використання електрики. Зокрема, в ньому пропонується обмежити освітлення населених пунктів увечері. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Центр соціальних служб Одеської міської ради.

У зв’язку з дефіцитом потужності в об’єднаній енергосистемі України, в першу чергу під час проходження вечірнього максимуму споживання електроенергії протягом всього літнього сезону, підприємцям в області пропонується знову повернутися до запровадження максимальної економії електроенергії для освітлення конструкцій елементів зовнішньої реклами, вивісок та вітрин.

Органи місцевої влади, в свою чергу, мають проінформувати всі відповідні підприємства, установи та організації. А також обов’язково провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед побутових споживачів електричної енергії.

Окремо потрібно розмістити на веб-сайтах та офіційних сторінках у соціальних мережах інформацію про обмеження використання побутових приладів з великою енергоємністю у пікові години.

Також жителям Одещини доведеться знову звикати до темних вечорів, тому що місцевим органам влади наполегливо рекомендується обмежити освітлення вулично-дорожньої мережі, житлових кварталів та об`єктів соціальної сфери.

Заходи слід вжити на виконання наказу Одеської обласної державної (військової) адміністрації №21 від 20.10.2022 р. «Про здійснення заходів з енергетичної безпеки на території Одеської області в умовах правового режиму воєнного часу».

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews