В Одесі продовжують діяльність спеціалізовані служби підтримки

В умовах воєнного стану в Одесі триває робота з попередження та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Продовжує свою діяльність Координаційна рада з питань сімейної політики, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Міжвідомчий орган створений з метою сприяння координації дій органів місцевого самоврядування, територіальних підрозділів органів державної влади, підприємств, установ та громадських організацій у вирішенні питань, пов’язаних з реалізацією сімейної політики, забезпеченням рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, попередженням домашнього насильства та насильства за ознакою статі, протидії торгівлі людьми та демографічного розвитку.

Як пише сайт мерії, на останніх засіданнях Координаційної ради особлива увага зосереджувалася на питаннях роботи суб’єктів взаємодії у період дії воєнного стану в Україні, наданні допомоги постраждалим від сексуального насильства під час війни та домашнього насильства.

Одеською міською радою прийнято Міську цільову програму з реалізації сімейної, гендерної політики, попередження домашнього насильства та протидії торгівлі людьми на 2022 – 2024 роки. На виконання заходів програми заплановано виділення понад 14 млн грн з бюджету міста.

Вже три роки Одеса є учасником проєкту Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) «Міста і громади, вільні від домашнього насильства». Проєкт підтримує громади у створенні спеціалізованих служб для постраждалих від домашнього насильства, покращенні міжвідомчої взаємодії, проведенні роботи з підвищення обізнаності мешканців громад і втілення програм із запобігання насильству.

У 2021 році Представництво Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні відзначило Одесу почесним наком «Місто, вільне від домашнього насильства» та Подякою за високі досягнення Одеської територіальної громади у створенні системи запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі у місті Одесі, значний внесок у поширення сучасних моделей та практик такої роботи серед громад України.

В Одесі продовжують діяльність спеціалізовані служби підтримки постраждалих осіб:

Центр допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі в Приморському районі: тел. (048) 705-54-12 (13);

Центр допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі у Суворовському районі: тел. (048) 763-04-40;

Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги: тел. (048) 793-46-01, (-02, -03, -05); екстрено-кризова мобільна бригада - тел. (048) 793-46-04;

Центр по роботі з кривдниками: тел. (048) 84-92-65;

Кімната, дружня до опитування дітей - тел. (048) 797-29-79;

Муніципальна гаряча лінія з метою повідомлення про випадки домашнього насильства: тел. (048) 73-73-103.

Комплексна медична допомога постраждалим від домашнього, ґендерно зумовленого та сексуального насильства:

Гінекологічний кабінет безбар'єрного доступу:

- КНП "Пологовий будинок № 7" (вул. Космонавтів, 11/13, приймальне відділення - (048) 766 85 05).

Інтегровані центри комплексної підтримки осіб, які постраждали внаслідок війни та від ґендерно зумовленого насильства:

- КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №4»;

- КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №5» (вул. Добровольського, 159, тел. (050) 577 73 12).

З травня 2023 року в Одесі розпочав діяльність Центр допомоги врятованим. Центр надає безоплатну конфіденційну комплексну соціально-психологічну підтримку, зокрема й комплексну допомогу особам, які постраждали від домашнього насильства

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews