В Одеській області гучний скандал

Сьогодні, 17 серпня, Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області надало інформацію щодо виявлення пестициду для обробки винограду у вині, яке експортувалося з України до Польщі. Так, 14 серпня до управління надійшло повідомлення європейської системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах () про наявність каптана у виноградному вині «Кагор». Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на ГУ Держпродспоживслужби.

Як розповіли в установі, виробником винної продукції є ПрТ «Харчовик», зареєстрований у місті Болград. Датою розливу вказується 13 липня поточного року.

«Звертаємося до операторів ринку! У разі виявлення вказаного вантажу в обігу просимо повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області», ─ наголосили в Держпродспоживслужбі.

Фахівці зазначають, що каптан має високу фунгіцидну і слабку бактерицидну активність та використовується як високоефективний замінник бордоської рідини, спрямований на профілактичний захист проти таких хвороб як-от парша, мілдью, оїдіум тощо. Сприяє підвищенню лежкості плодів у період зберігання, проте при обробці виноградної лози каптан негативно впливає на спиртове бродіння, гальмує розвиток дріжджових грибів.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews