В Одесі стало відомо про затримання нахабних грабіжників

31-річний житель Одеси двічі обкрадав помешкання літньої містянки на вулиці Новосельського. Першого разу зловмисник проник в оселю, вибивши вхідні двері, і виніс газовий котел, а наступного – у такий самий спосіб виніс гітару. Втім забрати із собою музичний інструмент чоловіку завадили сусіди потерпілої. Вони побачили чужинця у дворі і забили на сполох, а той злякався і втік, позбувшись по дорозі краденого майна. Правоохоронці, які прибули на місце скоєння злочину, вилучили речовий доказ, а згодом затримали і самого правопорушника. Нині поліцейські встановлюють місце знаходження котла, який він встиг продати.

Ще двоє місцевих жителів віком 25-ти та 29-ти років викрадали кабель на території Приморського району міста. На рахунку молодшого за віком чоловіка чотири факти вчинення такого злочину, а старшого – вісім. Зловмисники встигли вирізати з фасадів житлових будинків і колодязів сотні метрів дроту, аж доки правоохоронці не викрили їх. Одного з них затримали із кабелем для передачі струму біля трансформатора на вулиці Колонтаївській, а іншого – із телекомунікаційним кабелем у колодязі на вулиці Асташкіна. Поліцейські вилучили у чоловіків речові докази. Обидва зізналися, що викрадений раніше дріт встигли випалити і продати.

А от 30-річний містянин викрав велосипед, який власник ненадовго залишив біля під’їзду житлового будинку на вулиці Садовій. Не виявивши ровера, потерпілий звернувся по допомогу до правоохоронців, і вони розшукали правопорушника. Той зізнався, що продав чужий двоколісник. Втім поліцейські встановили його місце збуту і вилучили.

«За наявністю достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі під процесуальним керівництвом прокурорів Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігурантам про підозру, в залежності від скоєного, у крадіжках, вчинених в умовах воєнного стану, зокрема поєднаних із проникненням у житло та вчинених повторно, а також замаху на крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану, зокрема поєднану із проникненням у сховище та вчинену повторно. Ці злочини кваліфікуються ч. 4 ст. 185 та ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України і караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років», - повідомив начальник слідчого відділу відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 Павло Гавришко.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews