Нетверезі жителі Одеської області викликали поліцію, а потім не могли пояснити причину

Правоохоронці притягнули до відповідальності 18 жителів Березівського району Одеської області за завідомо неправдивий виклик спеціальних служб.

Серед правопорушників чоловіки і жінки віком від 23 до 84 років. Відносно них поліцейські винесли постанови та застосували стягнення у вигляді штрафів.

Люди дзвонили на спецлінію «102» і повідомляли, що їм погрожують сусіди або що їх вдома побили родичі. Деякі стверджували, що у них або їхніх близьких осіб викрали майно. Були заяви про жорстоке поводження з твариною, ДТП, вбивство.

«Поліцейські перевіряють кожне повідомлення про правопорушення. Жоден з цих сигналів, на які реагували не лише правоохоронці, а й медики, не підтвердився. Пояснити свої дії заявники не змогли, більшість із них знаходилася у стані алкогольного сп’яніння», - розповів т.в.о. заступника начальника відділу превентивної діяльності Березівського районного відділу поліції Вадим Кузнецов.

Капітан поліції також зазначив, що правоохоронці провели профілактичні бесіди з громадянами і склали відносно них постанови за статтею 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

«Важливо усвідомити: на перевірку кожного повідомлення про правопорушення, загрозу безпеці громадян спецслужби витрачають значні ресурси, сили та час. І поки перевіряються завідомо неправдиві повідомлення людей, яким захотілося пожартувати або перевірити швидкість спецслужб, інші чекають на допомогу, якої дійсно потребують, - зауважив Вадим Кузнецов.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews