В Одеській області оприлюднили сумну статистику

Правопорушники – жителі Березівської, Курісовської, Раухівської та Новокальчевської об’єднаних територіальних громад віком від 16 до 41 року. Відносно них поліцейські склали адміністративні матеріали.

Троє неповнолітніх: 16-річний водій автомобіля, 17-річний водій мотоцикла та 17-річний водій мопеда керували транспортними засобами, не маючи на це відповідних документів. Окрім цього, двоє з них перебували у стані алкогольного сп’яніння. Загалом відносно юнаків правоохоронці склали адміністративні матеріали за чотирма статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення: ч. 2 ст. 126 – керування транспортним засобом особою, яка не має права керування ним, ч. 1 ст. 130 – керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп’яніння, ч. 5 ст. 121 – порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами та ч. 2 ст. 122-2 – невиконання водіями вимог про зупинку. Максимальне покарання, яке загрожує правопорушникам, – штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік. Адміністративні матеріали відносно неповнолітніх скеровано до суду.

З дітьми та їхніми батьками співробітники сектору реагування патрульної поліції та ювенальної превенції провели профілактичні бесіди щодо недопущення вчинення повторних правопорушень. Звернули особливу увагу дорослих на те, що дітям вживати спиртні напої не можна, а сідати за кермо у стані сп’яніння заборонено і підліткам, і повнолітнім.

Ще п’ятеро чоловіків віком від 20 до 41 року керували транспортними засобами без права на керування ними. Правоохоронці склали відносно правопорушників постанови за частиною 2 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення та наклали штраф в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 гривень.

«Шановні водії будьте відповідальнішими, адже своїми протиправними діями ви наражаєте на небезпеку не лише себе, а й інших учасників дорожнього руху. Також закликаємо батьків слідкувати за дітьми, пояснювати їм, що за правопорушення настає відповідальність», - закликає інспекторка ювенальної превенції Березівського районного відділу поліції Тетяна Соколова.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews