В Одеській області поліція виявила нахабних порушників

Виявили недобросовісних водіїв співробітники сектору патрульної поліції під час охорони правопорядку на території обслуговування.

Усі керманичі були нетверезими. Крім цього, один із них керував автомобілем, не маючи при собі посвідчення водія. Ще один – катався на незареєстрованому мопеді і без мотошолома. Наймолодший правопорушник попри те, що декілька разів притягувався до відповідальності за нетверезе водіння, а також за скоєння ДТП, і був позбавлений права керувати транспортними засобами на три роки, знову сів за кермо свого автомобіля, не маючи водійського посвідчення. Ще один водій автомобіля не впорався з керуванням і в’їхав у придорожнє дерево. На щастя, чоловік не постраждав. Сподіваючись уникнути покарання, він залишив транспортний засіб і втік з місця автопригоди. Згодом, при оформленні адміністративних матеріалів відносно правопорушника, правоохоронці з’ясували, що він не має водійського посвідчення.

Відповідно до скоєного, відносно правопорушників поліцейські склали адміністративні матеріали за п'ятьма статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення: ч.ч. 1 та 3 ст. 130 (за керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння, що знижують їхню увагу та швидкість реакції, та такі ж дії, вчинені особою, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп'яніння), ч.ч. 1, 2, 4 ст. 126 (за керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки; керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами), ч.ч. 5, 6 ст. 121 (за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами; керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в Україні в установленому порядку), ст. 124 (за порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) та ст. 122-4 (за залишення місця дорожньо-транспортної пригоди).

Усі транспортні засоби поліцейські вилучили та помістили на арештмайданчик, а адміністративні матеріали скерували до суду.

Правопорушникам загрожує штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews