Одесита відправили під цілодобовий домашній арешт

Слідчі повідомили правопорушнику про підозру за частиною 1 статті 263 Кримінального Кодексу України. На час слідства він перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом.

Гранату із запалом 39-річний зловмисник збув чоловіку, з яким познайомився, працюючи на одному з будівництв міста. Співробітники відділу поліції № 5 Одеського районного управління поліції № 1 та управління карного розшуку ГУНП в Одеській області затримали правопорушника на вулиці Маршала Говорова, відразу після продажу клієнту небезпечного предмета.

Слідчі разом зі спеціалістами управління вибухотехнічної служби обласної поліції вилучили корпус ручної осколкової гранати «Ф-1» та запал типу «УЗРГМ». Вони, за попередніми висновками, у конструктивному поєднанні відносяться до категорії вибухових пристроїв. Зі слів затриманого, вказаний предмет він знайшов. Крім того, правоохоронці вилучили у фігуранта півтори тисячі гривень, які він отримав під час незаконної угоди.

Нині незаконний предмет поліцейські скерували на експертизу, його походження вони будуть встановлювати в ході подальшого досудового розслідування.

«Слідчі зібрали достатньо доказів, та під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру у придбанні, зберіганні, носінні, збуті вибухових пристроїв, без передбаченого законом дозволу. Це правопорушення кваліфікується за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Слідство триває», - повідомила слідча територіального підрозділу поліції Наталія Павленко.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews