В Одесі стало відомо про категоричну заборону

Одеська районна військова адміністрація та оперативне угруповання військ «Дунай» спільним наказом №109/01-28/2 визначили перелік заходів, які необхідно вжити з метою підготовки до часткового доступу громадян на ділянки пляжних зон, розташованих у межах прибережної захисної смуги Чорного моря м. Одеси.

Як пише сайт мерії, на виконання цього наказу розпорядженням Одеського міського голови від 26 травня 2023 року №230 створена комісія щодо обстеження пляжних зон і пляжів м. Одеси та надано відповідні доручення для їх підготовки до можливого відкриття і функціювання в умовах правового режиму воєнного стану.

З цією метою Одеський міський голова Геннадій Труханов провів робочу нараду із керівниками профільних підрозділів Одеської міської ради та суб'єктами господарювання, які орендують ділянки громадських пляжів. Учасники наради були ознайомлені із вимогами наказу військового командування та заходами, які необхідно виконати для отримання дозволу на частковий доступ до пляжів.

Фахівці КП «Узбережжя Одеси» та КУ «Рятувально-водолазна служба Одеської міської ради» провели практичний інструктаж для орендарів громадських пляжів щодо підготовки ділянок пляжних зон, облаштування спостережно-рятувальних постів, як того вимагає наказ №109/01-28/2 для безпечного відвідування громадянами з метою оздоровлення.

Створена комісія до 05 червня 2023 року проведе обстеження готовності пляжних зон від пляжу «Ланжерон» до 16-ої станції Великого Фонтану на відповідність вимогам вищевказаного наказу. Клопотання та акти обстежень комісії будуть направлені до Одеської обласної державної (військової) адміністрації, яка спільно із оперативно-стратегічним угрупованням військ «Одеса» прийматиме рішення про частковий доступ громадян на певні ділянки пляжних зон.

Водночас Одеська міська рада нагадує, що наразі продовжує діяти наказ Одеської обласної державної (військової) адміністрації від 16.07.2022 № 16, яким встановлено особливий режим пересування громадян на окремих територіях Одеської області.

Таким чином, до прийняття окремого рішення про частковий доступ до безпечних ділянок пляжів, перебування, пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, в'їзд/виїзд транспортних засобів на узбережжі Чорного моря, зокрема в межах пляжних зон заборонено.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews