Жителі Одеської області заявили, що не мають змоги потрапити до домівок та нагодувати худобу

У Вилковому відбулась робоча зустріч начальника Ізмаїльської РДА Родіона Абашева з головою Вилківської громади Матвієм Івановим та мешканцями міста, які мають городи на островах в дельті Дунаю чи зареєстровані там.

Про це повідомляє «Бессарабія INFORM» з посиланням на інформацію райдержадміністрації.

Спілкування видалось напруженим. Основна проблема місцевих мешканців – вони не можуть потрапити до своїх садиб та домівок, не дивлячись на те, що 1 квітня було підписано тимчасове спільне рішення військових та Ізмаїльської РВА про надання громадянам Вилківської ТГ дозволу на виїзд/в’їзд на острови в межах міста для ведення господарської діяльності. Зокрема, було надано дозвіл на відвідування мешканцями Вилківської громади на маломірних плавзасобах островів Очаківський, Анкудінов, Стамбульський, Полудений, Піщаний, Старостамбульський та Білгородський.

Мешканці обурені і не можуть зрозуміти, чому наразі не діє тимчасове спільне рішення і вони не мають змоги потрапити до домівок та нагодувати худобу або полити городи та зібрати врожай.

«Ми пам’ятаємо, що у країні діє воєнний стан, і застосовано ряд певних обмежень. Ізмаїльська районна військова адміністрація в рамках своїх повноважень готова надати всю необхідну підтримку для урегулювання конфлікту з урахуванням як обмежень діючого в країні воєнного стану, так і інтересів жителів міста Вилкове», – прокоментували ситуацію у РВА.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews