В Одеській області зникли лежачі поліцейські, які стали випробуванням

Біля школи у селі Молога Білгород-Дністровського району оновлюють дорожнє покриття. В рамках запланованих робіт підрядники прибрали з дороги насипи з асфальту, які виконували роль так званих лежачих поліцейських, встановлених на цій ділянці у березні 2019 року після трагічної ДТП. Про це повідомляє Бессарабія INFORM.

Варто зазначити, що місцеві мешканці зраділи демонтуванню “лежачих поліцейських”, адже не всім подобалася якість “бугрів”. Більшість зійшлася у думці, що задля безпеки дорожнього руху на цій ділянці траси потрібно вживати необхідні заходи.

“Бугри (які носили назву «поліцейські») зрізані . Було б чудово почепити відеокамеру – порушників багато!”, “Тим хто робив ті бугри потрібно було руки повідбивати”, “Машина низька, дві людини на задньому сидінні – бампер чіпляє. Та й попереджуючих знаків немає, вночі може бути біда!”, – зазначають у соцмережах аккерманці.

У лютому 2019 року у селі Молога по вулиці Кишинівській сталася жахлива аварія, внаслідок якої загинула 11-річна дівчинка. Трагедія викликала великий резонанс серед місцевих жителів, які вимагали встановити пристрої примусового зниження швидкості біля пішохідного переходу, де збили дитину.

Люди двічі перекривали трасу, і їм вдалося досягти бажаного – на дорозі зробили два насипи, які заважали водіям розігнатися. Однак, згодом стало зрозуміло, що так звані “лежачі поліцейські” виконують прямо протилежну роль: замість забезпечення безпеки руху, вони провокують аварії та пошкодження автомобілів.

“Лежачі поліцейські – найбільше зло на цій дорозі. Хтось на*башив їх понад міру в населених пунктах на під’їзді до Білгород-Дністровського” , – ділилися враженнями про дорогу автомобілісти.

Нагадаємо, у 2021 році на вказаному відрізку дороги сталася аварія за участі трьох легкових авто, в результаті якої постраждали три людини.

Разом з цим, через великі перепади висоти великовантажні автомобілі ще більше продавлювали дорожнє покриття на цій ділянці.

Як стало відомо Бессарабії INFORM з відкритих джерел, дорожні роботи проводяться згідно договору експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення, відповідно до ДСТУ. Саме в межах ремонту потенційно небезпечні “бугри” нарешті було прибрано.

Варто підкреслити, що, відповідно до проєкту, на вказаній автодорозі Р-72 не передбачено встановлення так званих лежачих поліцейських.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews