Винуватця ДТП в Одеській області покарають: в’їхав у зупинку громадського транспорту

34-річний житель Стрюківської громади після вживання алкогольних напоїв вирішив поїхати у гості до свого знайомого, але не впорався з керуванням легковим автомобілем і в'їхав у зупинку громадського транспорту. На щастя, людей у той момент там не було і сам водій не постраждав.

Перевірка показала, що в організмі керманича було 1.53 % алкоголю.

Під час складання адміністративних матеріалів відносно чоловіка за частиною 1 статті 130 (керування транспортним засобом особою, яка перебуває в стані алкогольного сп’яніння, що знижують увагу та швидкість реакції) та статтею 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження дорожніх споруд) Кодексу України про адміністративні правопорушення, на вимогу поліцейських він надав їм водійське посвідчення з ознаками підробки. Слідчі вилучили і направили на експертизу документ, що підтвердила: він сфальсифікований.

Зі слів чоловіка, він не мав ані бажання, ані часу відвідувати автошколу та здавати заліки, тому попросив наразі невстановлену особу виготовити йому за грошову винагороду підроблені водійські права.

На підставі зібраних доказів слідчі висунули правопорушнику обвинувачення за ч. 5 ст. 27 та ч. 1 ст. 358 (пособництво у підробленні посвідчення, яке видається установою, яка надає права, з метою використання підроблювачем чи іншою людиною) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт та адміністративні матеріали правоохоронці скерували до суду.

За скоєне правопорушнику загрожує штраф до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 17000 гривень) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк до одного року, арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Матеріали щодо особи, яка підробила посвідчення водія, поліцейські виділили в окреме провадження, яке нині розслідують

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews