Житель Одеської області буде покараний за те, що підтримував окупантів

Дізнавачі Одеського районного управління поліції № 1 встановили, що 33-річний зловмисник активно поширював антиукраїнський контент на своїй сторінці в одній із заблокованих в Україні російській соціальній мережі.

Публікуючи в «Однокласниках» пости із зображеннями ворожих прапорів, солдатів у російській формі та висловлюваннями політиків, лояльних до злочинних дій рф, чоловік звеличував загарбників та підтримував їхню агресію.

«У помешканні правопорушника поліцейські провели санкціонований обшук, в ході якого вилучили мобільний телефон із доказами протиправних дій, - розповідає старший дізнавач територіального підрозділу поліції Олександр Сейрик. - Встановивши наявність достатніх доказів у вчиненні кримінального правопорушення, дізнавачі під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про колабораційну діяльність, тобто публічні заклики громадянином України до підтримки дій та рішень держави-агресора, збройних формувань та окупаційної адміністрації держави агресора».

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews