В Одесі обговорили питання екстренного гуманітарного реагування

В одеській мерії пройшла зустріч з представниками ООН, кластерів та Товариства Червоного Хреста України стосовно екстреного гуманітарного реагування.

Зустріч відбулась під головуванням радниці Одеського міського голови з цифрового розвитку та соціально-гуманітарних питань Вероніки Етнарович та заступника директора Департаменту міського господарства Григорія Маренича.

У зустрічі взяли участь представники:
- південного хабу УКГС ООН (Управління ООН з Координації Гуманітарних Справ);
- кластеру з питань житла та непродовольчих товарів по Півдню України, УВКБ ООН (Управління Верховного комісара ООН у справах біженців);
- Міжнародної організації з міграції (МОМ);
- кластеру з питань здоров'я по Півдню України (ВОЗ, Всесвітня Організація Здоров'я);
- кластеру з питань захисту по Півдню України, ГО «Право на Захист»;
- кластеру з питань управління та координації МТП (місця тимчасового проживання) по Одеській області., УВКБ ООН;

- Товариства Червоного Хреста України;
- кластеру з питань продовольчої безпеки та засобів до існування по Півдню України, КПБЗІ (Управління Верховного Комісара з прав Біженців).

Учасники зустрічі проаналізували попередню роботу та взаємодію членів штабу екстреного реагування під час надзвичайних ситуацій, пов'язаних з атаками ворога на Одесу, зокрема в останні місяці.

Також обговорили дії, спрямовані на покращення алгоритму взаємодії, оперативність та послідовність роботи організацій, що задіяні в допомозі мешканцям на території міста Одеси, які страждають від російської агресії.
У подальшому такі засідання вирішено зробити регулярними для досягнення максимально ефективної, своєчасної та всебічної допомоги постраждалим одеситам.

image description

image description

image description

image description

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews